31.5.11

Jean-Paul Sartre angående vaskning

'I've just remembered I don't like champagne either.'
Whereupon they all three burst out laughing. Ivich's laugh was rather shrill: the neighbouring lady turned her head and looked her up and down.
'We're very cheerful!' said Boris. And he added, 'We might empty it into the ice-pail when the waiter has gone.'
'Just as you like,' said Mathieu.

30.5.11

90:a & 93:a





FABELDJUR

Fabeldjur kan ha två betydelser. Den första är synonym med sagodjur och fantasidjur, till exempel drakar och enhörningar – djur som inte funnits i verkligheten, utan skapats av den mänskliga fantasin (fabel betyder ordagrant något uppdiktat, jfr verbet fabulera). Sådana djur förekommer i sagor, legender och myter, men också i lärda verk, som de medeltida bestiarierna, där de beskrivs på samma sätt som andra exotiska djur, som krokodiler eller elefanter. Bestiarierna byggde ofta på beskrivningar av antika författare som Herodotos och Plinius den äldre, och fabeldjuren placerades ofta i fjärran länder som Indien eller Afrika. Dessa fabeldjur har även använts flitigt inom heraldiken. Kryptider kan sägas vara en modern efterföljare till dem.


Sovkameleont (Deex' laurio), i människoskepnad. Bilden är ett sällsynt 'porträtt' på sovkameleonten
 när den intar det ovanliga tillståndet 'människoskepnad' (lux treblion). Bild tagen av Anton Fischer.

Hur många sjökameleonter kan du se i bilden?

Sovkameleontens naturliga näste är mellan 6-8 meter under vattnet. När sovkameleonter befinner sig under vatten är de relativt vänliga och nyfikna djur, men när de är på land blir de territoriella och aggressiva. Historier finns om barn som närmat sig sjökameleonter under vatten och sagt att de istället
för fötter, eller ben, sett en stor fena - man kan således dra slutsatsen att sovkameleonten även kan anta skepnaden av en sjöjungfru (även om den föredrar saltvatten). 
I'm standing in a field
A field of questions
As far as the eye can see
Is this what it means to be free?
Or is this what it means to belong to the free?

[Two sections of whistling]

To be free in bad times and good
To belong to being derided for things I don't believe
And lauded for things I did not do

[Three sections of na na na na na]

If this is what it means to be free
Then I'm free and I belong to the free
And the free
They belong to me



29.5.11

Googlade 'kangaroo broken leg'

28.5.11



Ikväll, alltså för cirka 3 minuter sedan, var jag aspeppad på att röka inomhus. Jag tänkte, det kommer inte kännas om nån dag. Men the truth says, man kommer så känna det. Jag kommer Så att känna det. Det är så inte värt det, att sitta här med dungen och nick and the bad seeds ( 5o ggr b1re 1 dung1) och njuta av Tobacco Love på en sandfärgad matta. Slukade precis en portion pasta + en halv burgare. Vi snackar inte hela kit:et burgare uran burgare som i köttbiffen som köpes i nedfryst form på ica. Måltiden var kvar i min frys fån den spontana grillfesten med klassen för nåra veckor sedan och det hela smakade godt godt godt om jag får be o' säga. Mera godt än du någonsin kan föreställa dig.

Det är fruktansvärt kul att gå igenom en annan persons spotify. Mina timmar är slut, så jag lever på Nellies. Inte allt fy skam. sparar http-links hela hela tiden. Love Love Love

26.5.11

QUOTE UNQUOTE

Idag satt jag i en och en halv timme och bara
 klappade en som ska dö snart.



Dag III


25.5.11

Låten kanske inte är win, men hopklippet är det

24.5.11

23.5.11

Arbetslös i Borås dag I

tema

21.5.11

Nu har jag flytt hemifrån!

20.5.11

Så himla mycket fåglar som är vakna på Ön om kvällarna. När man går ut så låter det som en avlägsen regnskog från andra sidan älven. Ikväll såg jag filmen som Kent ville att jag skulle se. Näst ut är väl boken som Kent vill att jag ska läsa. I filmen återfick jag motivationen till att skaffa mig en hammock tillägnad uteplatsen. En hammock, lite ljus och ett askfat, sen är sommaren gjord. Återfann radioheads fantastiska varningslåt, så jag kollade på youttan och hittade den här otroliga filmen. Alltså människan. Vilket skämt.



God natt världen, önskar mig en godnattayran. Tack.






19.5.11

You can write,
       but you can't edit.















http://grooveshark.com/#/playlist/My+First+Crush/53687283?src=5

18.5.11



Ursäkta kalsongerna, men nu ska jag till systemet!

Joker of hearts

Ryssjäveln Nabokov skriver

En kväll inför solens sista låga
Stod vi på den gamla bron, du och jag.
Glömmer du den nånsin, var min fråga,
Denna svala som just flög förbi?
Och ditt svar? Säkert och stilla: Aldrig!

Snyftningarna fick oss att skälva,
Livet i flykt, en ilning så säll,
Evigt kvar, också efter oss själva,
Du och jag på den gamla bron en kväll.

Matta - Release The Freq from Kim Holm on Vimeo.

JAG VILL BO I EN KATT 
ANNARS FÅR JAG SKATT

17.5.11

Kolla Maria!!! Din vattenmelon har börjat lysa!



Och varför är det en unge i bakgrunden?

WatchListenTell

Det var den här de såg när jag hade tappat bort min mobil och så knackade de Amanda på axeln 2 dagar senare och sa: "Bonjour, j'taime su movil phone oui oui. Mi petite." (Direkt översatt: Hej, vi har din mobiltelefon).


Maria, var är du?

Kan du berätta för mig varför jag inte kan fokusera med mina ögon? Är det för att jag är kines, eller är det bara för att jag är alldeles för trött? Kanske är det för att jag är ofokuserad. Jag vet inte.

RAHHH

Jag saknar boken jag läste i Australien. Jag hoppas att du har kollat upp den lite nu, för jag vet att du inte har läst den än. Men jag tycker att du verkligen borde. Påminnelse: On the Road med herr Kerouac. Snälla läs den - vi hade haft så mycket att diskutera om då. Inte för att vi inte har det nu. Men om jag inte får ventilera med någon som har läst den snart så spricker jag. Som en isbit. Nej, jag kommer nog inte spricka men jag tror att jag kommer glömma bort allt den handlade om. Det vill jag inte, än. Eller aldrig.

---------------------------------------------------------------------

Maria, vart tog solen vägen?

Kan du berätta för mig varför varje gång jag stirrar in i solen för länge så börjar jag få tårar i ögonen? Är det för att jag är kines eller är det bara för att jag är mänsklig? Jag vet inte.

---------------------------------------------------------------------

haha så himla kul inlägg.

---------------------------------------------------------------------

RAAAHHHHHH!

16.5.11

Kent kan få in skitmycket spagetti i munnen på samma gång. Alltså typ en halv portion, jag lovar. Och Saade har den töntigaste musikvideon i världshistorien.




/Mirja
Those who danced
were thought to be 
quite insane by 
those who could 
not hear the music.